Само за 7 месеца след ковид кризата, по време на

...
  Само за 7 месеца след ковид кризата, по време на
Коментари Харесай

Нинова: Отново ще бъдем социалния стълб за деца, млади, работници и пенсионери

 izbori_2023_v1_014  

 

" Само за 7 месеца след коронавирус рецесията, по време на война, инфлация и енергийна рецесия, ние Българска социалистическа партия доказахме какво е същинска, лява и обществена партия. Само за 7 месеца постигнахме неща, които не можахме в последните 12 години, откогато ръководи ГЕРБ. Децата и младите имат безвъзмездни детски градини и ясли, безвъзмездни учебници за учениците до 12-ти клас, 300 лв. еднократна помощ на всяко дете от 1-ви до 4-ти клас, увеличено майчинство и детски надбавки. Младите фамилии имат необлагаем най-малко - 600 лв. за едно дете и 1200 за две. За служащите и изключително работещите небогати - по време на държавното управление увеличихме минималната работна заплата. След това в един неустойчив парламент и след 42 пъти внасян закон за минималната работна заплата, на 43-я успяхме да убедим другите парламентарни партии и минималната заплата стана 50% от междинната. Това са 500 хиляди българи, работещи небогати, на които заплатата да стане 950 лв.. "

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от Етрополе по време на среща с членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия. Там участваха лидерът на София област Иван Ченчев, както и цялата листа на социалистическата партия.

Нинова напомни и за ваучери за храна на служащите, които с помощта на социалистите са увеличени от 80 на 200 лв.. " За възрастните, за пенсионерите - пенсиите набъбнаха приблизително с към 40%. Социално слабите получиха нарастване на обществените помощи. Всички семейства в България получиха заледяване на цената на тока в най-страшните месеци, когато ни удари войната и внезапния скок на енергоносителите ", добави още ръководителят на Българската социалистическа партия и посочи, че за всичко това е належащо да има работеща стопанска система и индустрия.

" Затова и успяхме да изведем България до 1-во място в Европейски Съюз по индустриално произвеждане на края на нашия мандат. За пръв път България се подрежда преди всичко за нещо положително. Това свършихме ние българските социалисти. Но инфлацията изяде това нарастване на приходите. Най-важното през днешния ден е да продължим с тази политика. Няма да допуснем увеличение на налозите и заледяване на приходите в тези тежки спешни месеци за българския народ.

Ще продължим с преизчисляване на пенсиите с нов приблизително застрахователен приход и майчинството за втората година да стане колкото е минималната работна заплата. Да продължи помощта за обществени слабите, както и за дребните и междинни компании. Ние българските социалисти сме гарантът и обществения дирек за деца, млади, служащи и пенсионери ". безапелационна бе Корнелия Нинова за постигнатото от Българска социалистическа партия, както и за бъдещите цели на партията.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР